Svet-Stranek.cz
Průvodce, pohádky, fotky, informace, recepty, kontakty...
Pohádkové putování po Slovinsku

Ohlasy čtenářů:Průvodce, pohádky, fotky, informace, recepty, kontakty...

Ohlasy čtenářů

25. 2. 2013

Milá Aleno,
to by bylo vážně skvělé, u nás se především scházejí slovinští přátelé, lidé z ambasády apod. Převážně na rezervace, takže domluvit se je možné kdykoli. Je to tady menší než typická restaurace, klasicky pro 10 lidí jeden velký stůl, ale míváme i 16 lidí a to nastavujeme dalšími stoly Připravit je možné na objednávku vlastně cokoli, jinak se vybírá z menu, je možné i jen posedět u kávy, slovinských vín a dát si jen třeba "obložený talíř" - výběr ze sýrů, salámů a pršutu. Děláme saláty, polévky, domácí těstoviny s lanýži...,menu aktualizujeme na fb stránkách foodadventure. Všechny suroviny jsou od malých farmářů (zelenina, maso z Vysočiny bio kvality) a totéž je možné u nás zakoupit, tak i jako jsem uváděla i tu sůl -větší v krabici za 120 Kč, menší za 100 a malá za 80 Kč.
Jídla jsou od 160 Kč ( např. Jota, segedin, kalja ) za 200 Kč těstoviny,čevabčiči, pleskavica s kajmakem a 250-400 jsou již steaky z bio hovězího, guláš z chobotnice apod. Připravujeme také ke konci týdne vždy čerstvé ryby a jiné příšerky dovážené z Chorvatska.
Slovinci Meti a Primož , jež začali jako prodejci na farmářských trzích a otevřeli tyto delkatesy, mají také spoustu přátel a kontaktů ze Slovinska, nebo přátelé jenž tuto zemi milují.
Knížky jsou pro mne a moc se na ně těším, ale navrhla jsem jim jejich koupi pro restauraci, jelikož někteří hosté co příjdou sami, si mohou prohlížet a podívat se na něco o SL., i když si s nima povídáme a říkáme odkud co pochází, přece jen mohou chtít při čekání na jídlo nahlédnout i do knih.. majitelé mají prospekty jen v anglčtině a slov.
Určitě dnes je již budu mít na poště a dám vědět :)
Kdyby jste chtěla rezervaci či i cokoli se optat můžete i na Primože.
Krásný den Majka :)
Telefon 721 099 781
E-mail primoz@foodadventure.eu
Web http://www.foodadventure.eu


5. 10. 2012
Dobrý den,

Vím,že jsem si dal trochu na čas,ale rád bych vám poděkoval za informace,které jste mi poskytla o Slovinsku.Konečně nám to vyšlo,

a my tam prožili několik krásných dní.Navštívili jsme Postojnou jamu,údolí Rakov Škocjan,Predjamski grad,hrad Sněžnik a samozřejmě všudypřítomnou krásnou přírodu.Mnoho krásného jsme ale nestihli a tak se tam brzy opět určitě objevíme.

Ještě jednou děkuji a omlovám se za zpožděné poděkování.

S pozdravem V.Paur s rodinou

2011

Fotky naší čtenářky Lucky https://picasaweb.google.com/rad.vop/Slovinsko2011
děkujeme za sdílení:-)
Lucka k tomu píše:
"Je to bohužel bez popisek, tak to vezmu ve zkratce celé, když bys o něčem chtěla napsat víc, ozvi se.

Začíná to na sedle Vršič, letos tam bylo nasněženo. Pak Izvir Soče, dále putování nádherným údolím Limarice až na Vršič, kde jsme šli směrem na Razor. Potom koupání v úžasném vodopádu Virje, ten je směrem z Bovce přes vesničku Plužná ukryt v lesích. Pak Kal-Koritnica na Soči. Dále výjezd na Mangart, to byl sám o sobě zážitek, škoda té mlhy. Zlatorog v Krajské Goře a koupání v Pišnici. Pak cesta ze Zadnice (fakt se tak jmenuje Smějící se) krásným údolím a stoupáním na Luknju. Dále Šunikov vodni gaj v údolí Lepena a Velika Korita na Soči. To je hned vedle kempu.

Na závěr jsme si nechali Kanin. Výjezd lanovkou stojí za to. Děti pořád chtěly lézt, tak jsme šli s nimi na Prestelnikovo okno. Byl to ohromný zážitek, zvládly to v pohodě.

Když na to tak koukám, jela bych znovu..."


2010

Vy všichni, milí a vzácní, kdo jste otevřeli branku svého srdce a vkročili jste do Kouzelné zahrady, zůstaňte v ní co nejdéle. Rozhlížejte se, vnímejte, naslouchejte, přemýšlejte, radujte se a mějte se rádi, neboť v životě, tak jako v pohádkách, stojí za to bojovat, aby dobro zvítězilo. Ať se Vám to vždy podaří, jako se to podařilo Alence Vorlíčkové, když v sobě nechala zvítězit naději nad pochybností, zda tuto půvabnou knížečku napsat a vydat. Nejsou to pohádky, na jaké jsme třeba zvyklí, nutí nás k pokornému zamyšlení nad našimi osudy. V pohádkách nám osud většinou určuje někdo jiný, v životě se snažme určovat si ho sami. Alena to teď právě udělala a vydala knížku pro radost sobě i nám. Já, jakožto kmotr Kouzelné zahrady, jsem hřejivě poctěn touto milou povinností a takto virtuálně knihu vítám do života. Křtít snad ještě budeme později.
Krásný den přátelé Kouzelné zahrady!
Lubomír Müller

Zatím asi 30% čtenářů knihy Průvodce pohádkovým Slovinskem se rozhodlo letošní dovolenou strávit právě ve Slovinsku, zbytek v příštím roce:)
Přejeme šťastnou cestu!

" Kniha mě opravdu příjemně překvapila - je super, že okamžitě jsou u všeho odkazy na internetové stránky, vše je přehledné a názorné, a hlavně ověřené a vyzkoušené, úžasně se doplňují fotografie a ilustrace, je to velice originální a přínosné.
Myslím, že takto koncipovanou knihu jsem ještě neviděla, je to úplně něco jiného, než bývá zvykem." D.M., knihovnice


"Děkuji mockrát za poslání knížky. Předčí moje očekávání, které bylo vysoké. Je nádherná, přehledná, má krásné fotky, inspirovala mě natolik, že jsme se rozhodli naši dovolenou, plánovanou na toto léto, strávit ve Slovinsku. ..." H.K., manažerka


"Vaše kniha je opravdu neobvyklá, nová co do formy a obsahu, nevím, zda takový podobný průvodce existuje." L.M., spisovatel

"Dobrý den paní Vorlíčková,
právě jsme se vrátlili z dovolené ze Slovinska a informace z Vašich knížek byly velmi užitečné. Ještě jednou děkuji a přeji příjemný den a mnoho dalších knih." J.S.


Hodnocení z http://www.fler.cz/dixie


4.03.2010 | Pěkné, pěkné, pěkné. Děkuji za vše
Hodnocení od uživatele adunak

7.04.2010 | pěkné, pěkné...zatím jsem stihla knihou prolistovat a už se těším, až se začtu a třeba se jednou na základě knihy i do Slovinska vydám(e)...vypadá opravdu lákavě:)!...Dixie, moc děkuji, fandím a určitě doporučuji dál...:)
Hodnocení od uživatele cichulak

28.04.2010 | Krásná knížečka. Slovinsko mám rád, moc fandím.
Hodnocení od uživatele Levap78

29.04.2010 | Knižka je opravdu kouzelná:-) První pohádku jsem slupla hned v tramvaji a pobavila okolí svým úměvem. Takže mělo hnedka více lídí dobrou náladu;-)) Děkuji, Lenka
Hodnocení od uživatele lemarton
návštěvníků stránky
celkem108 869
tento týden26
dnes11